Saltar apartados

Presentació

El Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència va sorgir en 1986 com a conseqüència de la llavors vigent Llei de Reforma Universitària i l'Estatut de la Universitat d'Alacant. En la seua constitució va ser denominat Departament de Salut Comunitària, i canvia posteriorment el seu nom pel de Salut Pública i en 2004 es va canviar a l'actual.

El Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència s'encarrega d'organitzar, desenvolupar i coordinar tasques docents i investigadores en l'àmbit de les àrees de coneixement que el constitueixen: Infermeria, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, destacant com a característica habitual al llarg de la seua història la perspectiva plural i multidisciplinària en l'abordatge de la docència i la investigació en tots aquells temes propis de les seues àrees.

En el terreny docent, el Departament imparteix assignatures en múltiples plans d'estudi i centres de la Universitat, com són els Graus en Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica, Treball Social, Gastronomia i Arts Culinàries,  Optica i Optometria, Relacions Laborals i RRHH i  Enginyeria Biomèdica; i en diversos màsters oficials.

En l'àmbit investigador, el departament compta amb diversos grups d'investigació que al llarg de la història del Departament han estat contribuïnt a la configuració de línies, projectes i obtenció de resultats d'investigació.

Com a exemple integrador de les perspectives docent i investigadora cal esmentar el programa de doctorat en Ciències de la Salut, en el qual s'agrupen aportacions que ofereixen els diferents camps del saber (ciències de la salut, ciències socials, disciplines científiques i tècniques, etc.) per a configurar diversos cursos i línies d'investigació orientats a la realització de la tesi doctoral.

Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència


Universitat d'Alacant
Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3919

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464