Saltar apartados

Presentació

 

El Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència va sorgir en 1986 com a conseqüència de la llavors vigent Llei de Reforma Universitària i l'Estatut de la Universitat d'Alacant. En la seua constitució va ser denominat Departament de Salut Comunitària, i canvia posteriorment el seu nom pel de Salut Pública que, recentment, ha estat modificat a l'actual.

El Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència s'encarrega d'organitzar, desenvolupar i coordinar tasques docents i investigadores en l'àmbit de les àrees de coneixement que el constitueixen: Infermeria, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència, destacant com a característica habitual al llarg de la seua història la perspectiva plural i multidisciplinària en l'abordatge de la docència i la investigació en tots aquells temes propis de les seues àrees.

En el terreny docent, el Departament imparteix assignatures en múltiples plans d'estudi i centres de la Universitat, com són les diplomatures d'Infermeria, Nutrició Humana i Dietètica, Treball Social, Relacions Laborals, Optica i Optometria i Magisteri, les llicenciatures d'Humanitats i Història i el títol propi de segon cicle en Infermeria. A més, el Departament ha vingut organitzant diversos estudis propis de postgrau.

En l'àmbit investigador, el departament compta amb diversos grups d'investigació que al llarg de la història del Departament han estat contribuïnt a la configuració de línies, projectes i obtenció de resultats d'investigació.

Com a exemple integrador de les perspectives docent i investigadora cal esmentar el programa de doctorat de Salut Pública, en el qual s'agrupen aportacions que ofereixen els diferents camps del saber (ciències de la salut, ciències socials, disciplines científiques i tècniques, etc.) per a configurar diversos cursos i línies d'investigació orientats a la realització de la tesi doctoral.

Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència


Universitat d'Alacant
Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3919

Fax: (+34) 96 590 3964

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464